Start » Appen Penningborg

Appen Penningborg

Det är bra att barn får lära sig om privatekonomi och hur pengar fungerar tidigt i livet. Det ger förutsättningar för en stabil ekonomi längre fram. Idag finns det innovativa och moderna lösningar för att göra privatekonomi roligt och lätt att förstå för yngre människor. Appen Penningborg är en sådan lösning. Genom appen lärs det bland annat ut vad skillnaden på utgifter och inkomster är. Penningborg visar även hur man tjänar pengar och hur de bör spenderas. Det är en attraktiv och färgglad app för barn som innehåller många värdefulla kunskaper.

Penningborg lär ditt barn att tänka ekonomiskt

Penningborg är ett tecken i tiden

Vi har länge haft kunskapen att barn lär sig bättre genom karaktärer, starka färger och spel där de får tänka självständigt. Appen Penningborg har utvecklat den kunskapen och introducerat enkla ekonomiska begrepp in i spelvärlden. Genom att låta barnet interagera med konceptet ekonomi upplevs ämnet som roligt och givande. Appen har använts både i skolor och andra pedagogiska sammanhang. Många barn spelar i appen för att de tycker att den är rolig och verkar inte tänka på att det är undervisning.
Appen Penningborg är utvecklad av Danske Bank och är riktad mot barn som är mellan fem till nio år gamla. Appen är gjord för att på ett roligt och interaktivt sätt lära ut privatekonomi till yngre människor. Den har skapats tillsammans med experter inom psykologi, pedagogik och media. Även kunskap om e-inlärning har nyttjats för att appen ska vara så effektiv som möjligt. I början av spelet så väljer användaren en karaktär som går att välja utseende på. Spelet presenteras av borgmästaren i staden och resan börjar.

Att spela Penningborg

Redan vid stadens portar kan spelkaraktären välja att tjäna pengar genom att utföra olika sysslor. Det går till exempel att arbeta med att pressa äpplen och sälja juicen för att få in pengar, men det finns också många andra arbeten att välja på. Inbäddat i huvudspelet finns det även minispel som gör det möjligt att tjäna in ytterligare pengar. De intjänade summorna kan sedan spenderas i Penningborg, genom att köpa olika varor i en butik eller genom att åka i en tidsmaskin.
Tanken bakom appen är att det ska vara ett enkelt och roligt sätt för barn att lära sig om ekonomiskt ansvar och privatekonomi. Penningborg är ett sätt för både pedagoger i skolan och för föräldrar att introducera ekonomiskt tänkande och olika koncept till ett yngre barn. Det gör att barnet tidigt lär sig vad som krävs för att få en inkomst och vad som är skillnaden mellan det och en utgift. När det ekonomiska tankesättet finns där redan som ung kan det vara en fördel, då mer ansvarsfulla beslut tas tidigt.

En omtyckt app

Penningborg är en populär app. Att spela genom appen är ett roligt sätt att lära sig om ekonomi och dessutom ett bra verktyg för föräldrar och pedagoger. Istället för att introducera ekonomi på ett tråkigt och torrt sätt så kan det göras genom underhållning. Det gör att privatekonomi kan bli någonting roligt för barnen och kan leda till att de vill lära sig mer om ekonomi. Appen introducerar även matematik som kan underlätta för de barn som behöver hjälp i just det ämnet. Danske Bank har utvecklat konceptet och erbjuder nu andra spel och sidor för äldre barn och ungdomar.